Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi koskien HypnoSynnytystä.

Nimi (*)

Sähköposti (*)

Aihe

Viesti

FAQ

Useimmin kysytyt kysymykset.

Hypnosynnytys-metodi ohjaa ja valmistaa naista synnyttämään levollisesti ja erityisen kauniilla tavalla. Hypnosynnytys ei ole tie, joka määrää, miten synnyttää tai olla vanhempi. Se on portti, joka johdattaa sinut itsesi näköiselle polulle ja auttaa löytämään voiman ja viisauden tehdä omannäköisiä valintoja.

Hypnosynnytys-metodissa huomioidaan äidin, lapsen ja kumppanin psyykkinen sekä fyysinen hyvinvointi synnytyspaikasta ja -olosuhteista riippumatta. Hypnosynnytyksen kurssiohjelmaan sisältyy erityisiä hengitys-, rentoutus-, mielikuva- ja meditatiivisia harjoituksia. Myös ravitsemus ja lempeä kehonhuolto huomioidaan. Yksi tärkeimmistä ajatuksista on synnyttävän perheen kunnioitus osana synnytystiimiä yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa.

Synnytyskokemukseen voi vaikuttaa monilla valinnoilla ja päätöksillä, jotka saattavat koskea esimerkiksi hoitohenkilökuntaa, synnytysympäristöä ja synnytykseen valmistautumista. Hypnosynnytys tarjoaa vaihtoehtoja raskausaikaan ja synnytykseen. Hypnosynnytys on paitsi tekniikka, myös filosofia ja ajattelutapa. Ydinajatuksena on auttaa äitiä ja synnytyskumppania löytämään hyvän synnytyskokemuksen ilo ja rauha.

Hypnosynnytys opettaa, kuinka kokea synnytys iloisena ja positiivisena tapahtumana. Metodin avulla opitaan aktivoimaan oman kehon luonnollisia rentoutusmenetelmiä sekä vähentämään epämiellyttäviä tuntemuksia ja lääkkeellisen kivunlievityksen tarvetta. Mielen ja kehon toimiessa harmoniassa luonto saa toimia tarkoituksenmukaisesti synnytyksen aikana. Synnytys on pohjimmiltaan kaunis ja rauhallinen tapahtuma. Kun äiti on hyvin valmistautunut ja luottaa itseensä, kehon omat mielihyvähormonit toimivat erinomaisesti. Hypnosynnytys-valmennuksessa kasvatetaan uskoa siihen, että turva ja rauha voivat olla pääosassa synnytyksessä.

Hypnosynnytyksen avulla nainen voi saavuttaa lempeämmän ja helpomman synnytyskokemuksen. Synnyttämisen ei tarvitse olla pelottavaa, vaan se voi olla ihana kokemus, kunhan valmistautuminen ja ilmapiiri synnytyksen aikana luovat tälle riittävän vankan perustan.

Hypnosynnytys opettaa päästämään irti ennakkoasenteista, antaa luottamusta oman kehon kanssa työskentelyyn ja auttaa vapautumaan haitallisista tunteista. Hypnosynnytyksen avulla kehon omat, luontaiset synnytysvaistot toimivat, ja äiti voi synnyttää täysin tietoisena sekä syvästi rentoutuneena.

• Hypnoosi on täysin luonnollinen tila, jossa ihmisen valtaa syvä rentoutumisen ja keskittymisen tunne. Hypnoosista puhutaan usein myös synonyyminä syvärentoutukselle. Tällainen raukean miellyttävä tila on itse asiassa hyvin samankaltainen kuin se, jossa olemme joka ilta juuri ennen nukahtamistamme – ja polku hypnoosiin onkin samankaltainen kuin polku uneen. Rentoutuessamme olemme myös lähempänä sitä unenomaista tilaa, jossa tiedostamaton mieli on aktiivisempi kuin tiedostava.

• Tiedostamattomalla osalla on suuri vaikutus siihen, mitä ajattelemme ja tunnemme. Hypnoosissa mieli avautuu ottamaan vastaan uusia näkemyksiä sekä määrittelemään asioita uudelleen. Synnytysvalmennuksessa hypnoosia on käytetty jo vuosikymmeniä poistamaan pelkoa, epäluottamusta ja negatiivisia mielikuvia ja luomaan luottamusta, voimaa synnyttää niin kuin itselle ja omalle lapselle tuntuu parhaalta.

• Hypnoositilassa olet tietoinen synnytysaalloista (supistuksista), mutta ne eivät tunnu luonnottoman kivuliailta, koska kehosi on rentoutunut ja tuottaa stressihormonien sijasta endorfiineja, mielihyvähormoneja. Saatat vauvasi maailmaan rauhallisessa mielentilassa, ilman jännitystä ja pelkoa. Kuka tahansa henkilö, joka antaa itselleen siihen luvan, kykenee rentoutumaan kurssilla opittavien yksinkertaisten harjoitusten avulla.

• Sekä British Medical Association (BMA) että American Medical Association (AMA) ovat täysin hyväksyneet hypnoosin käytön. Suomessa toimiva Suomen Tieteellinen Hypnoosi ry. on aktiivinen järjestö, joka tutkii hypnoosin tieteellistä käyttöä lääketieteessä.

Hypnoosi on

• Miellyttävä rentoutumisen tila
• Oma kontrolli säilyy kaiken aikaa
• Luova, otollinen tila omaksua uutta
• Luonnollinen kokemus
• Mahdollinen kaikille, jotka sitä haluavat

Hypnoosi ei ole

• Tiedoton / tiedostamaton tila
• Ulkopuolisen kontrolloinnin alaisena olemista
• Herkkäuskoisuutta
• Sekava, hämärä olotila
• Vain harvoille ja valituille

Valmennus opettaa äidille ja synnytyskumppanille, miten synnytys voi olla turvallisempi ja miellyttävämpi. Auttaa vapautumaan jännityksistä, peloista tai muista haitallisista tunteista sekä valmistaa levollisempaan, helpompaan ja mukavampaan synnytyskokemukseen.

Hypnosynnytys-valmennuksen sisältö:

  • Saat keinoja helpomman, turvallisemman ja lempeämmän synnytyskokemuksen saavuttamiseksi
  • Opit kumoamaan myytin siitä, että kipu on väistämätön seuralainen synnytyksessä
  • Ymmärrät, mitkä asiat voivat tehdä synnyttämisestä vaikeaa
  • Opit syvärentoutustekniikoita, joiden avulla voidaan ehkäistä pelko-jännitys-kipu –ketjun syntyminen.
  • Tiedostat, kuinka kehosi on luotu kantamaan ja ravitsemaan lasta sekä synnyttämään rennosti ja levollisesti
  • Opit tukemaan kehon omaa hormonitoimintaa ja valmistelemaan kehoa synnytykseen turvallisella tavalla
  • Saat tietoa, miten luoda yhdessä synnytyskumppanin kanssa rento, levollinen ja hyväntuulinen ilmapiiri ilman jännitteitä ja stressiä
  • Opit lempeitä tekniikoita, joiden avulla lapsesi on mahdollista syntyä ilman voimakeinoja tai rajua fyysistä ponnistamista
  • Saat keinoja hyödyntää luontaista kykyäsi synnyttää
Hypnosynnytys-valmennukset koostuvat viidestä 2 1/2 tunnin tapaamisesta. Jos laskettu aikasi on hyvin lähellä, voit neuvotella erityisestä yksityisvalmennuksesta.

Hintatiedusteluissa voit olla yhteydessä haluamaasi valmentajaan.

OTA YHTEYTTÄ

Yhteystiedot

info@hypnosynnytys.fi