Mitä on hypnosynnytys?

Hypnosynnytys on ainoa menetelmä, joka yhdistää syvärentoutumisen (nk. itsehypnoosi) taidon synnytykseen. Hypnosynnytys on lähtöisin USA:sta v.1990 ja nykyään tämä metodi palvelee synnyttäjiä jo noin 50 maassa. Hypnosynnytyksen avulla pysyt luottavaisena ja rentona, vaikka kehosi tekee voimakasta synnytystyötä.

Tämä synnytysrentoutumiseksikin kutsuttu olotila on jotakin mitä teet hallitusti itse. Olet silloin hereillä ja toimintakykyinen, mutta olosi on turvallinen, rento ja miellyttävän lokoisa. Synnytysrentoutuminen tarkoittaa myös sinun toiveittesi kuulemista sekä sen kunnioittamista, mitä rentoutuminen ja hyvä olo tarkoittavat juuri Sinulle.

Metodimme avulla valmistautumalla synnytyksestäsi ei tule jotain, mikä vain tapahtuu sinulle, vaan sinun näköisesi kokemus, jossa sinua kuullaan ja kunnioitetaan.

Hypnosynnytys.fi

Miten hypnosynnytyksen tekniikat toimivat?

Hypnosynnytysharjoitusten avulla saavutettava syvärentoutuminen vaikuttaa hyvin kokonaisvaltaisesti: hengityksesi rauhoittuu, huolesi ja pelkosi vähenevät ja lihaksesi rentoutuvat. Tällöin myös kivun kokemus vähenee huomattavasti!

Rentoutumisen vaikutuksesta verenkierto lisääntyy sekä kohtulihakseesi että vauvallesi. Kohdunsuu pääsee avautumaan helpommin ja vauvasi saa napanuoran kautta hyvin happea koko synnytyksen ajan. Rentoutuneena synnytyksesi on monella tapaa turvallisempi sekä sinulle että vauvallesi.

Synnyttämisen ei tarvitse olla pelottavaa, vierasta tai outoa, vaan se voi olla ihana, voimaa antava kokemus.

Sopiiko hypnosynnytysvalmennus minulle?

Hypnosynnytysvalmennus sopii sinulle, olit sitten ensikertalainen tai jo kokeneempi synnyttäjä. Suosittelemme lämpimästi, että myös synnytykseen mukaan tuleva kumppani osallistuu kanssasi valmennukseen. Kun hän osaa auttaa sinua tuntemaan olosi mahdollisimman hyväksi koko synnytyksen ajan, saat itse rauhassa keskittyä synnyttävään kehoosi.

“Hypnosynnytysvalmennuksen käyneet äidit ovat tietoisempia kehossa tapahtuvista muutoksista synnytyksen alkaessa sekä itse synnytyksessä. Hypnosynnytysmenetelmällä valmistautuminen tuo äitiin sekä puolisoon varmuutta jaksaa ja pärjätä synnytyksen läpi.”
Päivi Jaakola, kätilö

Valmennuksen sisältö

Valmennuksessa opit useita synnytystäsi helpottavia hengitys-, rentoutus- ja mielikuvaharjoituksia sekä meditatiivisia tekniikoita. Valmennuksen käytyäsi tiedät, miten saatat itsesi syvärentoon olotilaan aina niin halutessasi.

Myös fyysinen valmistautuminen huomioidaan hypnosynnytysvalmennuksessa. Valmennuksen käytyäsi ymmärrät synnytystä kokonaisuutena. Synnytyskokemukseen voi vaikuttaa monilla valinnoilla ja päätöksillä, jotka saattavat koskea esimerkiksi synnytystoiveita, hoitohenkilökuntaa tai synnytysympäristöä. Nämä valinnat ovat helpompia,  kun ymmärrät, mitä kehossasi tapahtuu ja tiedät vaihtoehdoista.

Hypnosynnytystekniikat pähkinänkuoressa

Teoriaopetus

 • Synnytyksen fysiologinen kulku ja siihen vaikuttavia tekijöitä
 • Kumppanin rooli synnytyksessä
 • Fyysinen valmistautuminen
 • Synnytystoiveet ja yhteistyö synnytystiimin kanssa

Rentoutustekniikat

 • Hengitystekniikat
 • Visualisaatiot eli mielikuvaharjoitukset
 • Affirmaatiot eli voimalauseet
 • Syvärentoutuminen ohjatusti ja synnyttäjän omana taitona

Valmennuksemme sisältävät aina valmennuksen sisältöä tukevan kirjallisen materiaalin sekä suomenkieliset synnytysrentoutusäänitteet.

Valmennuksen hyödyt

 • Kun olet hyvin valmistautunut ja luotat itseesi, kehosi omat mielihyvähormonit toimivat erinomaisesti.
 • Synnytyskipu vähenee huomattavasti ja synnytyksesi sujuu helpommin.
 • Synnytyskumppanisi saa aktiivisen roolin synnytyksessä ja oppii tukemaan sinua tarvitsemallasi tavalla.
 • Vähemmän lääkkeellisen kivunlievityksen tarvetta.
 • Vähemmän lääketieteellisen puuttumisen tarvetta (esim. synnytyksen käynnistys, vauhditus ja toimenpiteet) synnytyksessäsi.
 • Lyhempi synnytyksen alkuvaihe.
 • Lempeämpi synnytyksen ponnistusvaihe.
 • Vauvasi parempi vointi synnytyksen jälkeen.
 • Vähemmän ongelmia synnytyksestä toipumisessa (pitkän aikavälin hyödyt)

Hypnosynnytysvalmennuksen avulla sinun ja vauvasi välinen tunneside ja kiintymys vahvistuu jo odotusaikana. Valmennuksessa oppimasi taidot auttavat sinua myös vanhemmuudessa ja usein niistä muodostuu tärkeitä elämäntaitoja koko loppuelämää ajatellen.

 

Kyllä kiitos! Haluan saada rennomman, lempeämmän ja itseni näköisen synnytyksen.

LÖYDÄ LÄHIN VALMENTAJASI JA VARAA VALMENNUSOTA YHTEYTTÄ
Hypnosynnytys.fi

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Miksi pitäisi käydä valmennus, että osaisin synnyttää?

Sinun ei tarvitse käydä synnytysvalmennusta oppiaksesi synnyttämään. Se, mitä tarvitset, on tietoa ja taitoja, jotta voit rentoutua synnytyksessä, luottaa itseesi ja antaa kehon tehdä, mitä se osaa.

Hypnosynnytys onkin paluuta juurille sekä yhteyden vahvistamista omaan kehoosi ja vauvaasi.

Onko hypnosynnytys luomuilua?

Syvärentoutuminen sopii erinomaisesti tukemaan toivetta luonnonmukaisesta synnytyksestä.  Syvärentoutumisen käyttäminen ei sulje pois lääkkeellisten menetelmien käyttöä synnytyksessä. Hypnosynnytystekniikoista on paljon hyötyä myös silloin, jos synnytyksessäsi ilmenee tarvetta lääketieteelliselle avustukselle.

Todennäköisesti kuitenkin tarvitset lääkkeitä vähemmän, jos ollenkaan. Valmennuksen käytyäsi sinulla on kyky rentoutua ja hengittää oikein, mikä vähentää  lääketieteellisen puuttumisen tarvetta.

”Hypnosynnytys ei ole tie, joka määrää, miten synnyttää tai olla vanhempi. Se on portti, joka johdattaa sinut itsesi näköiselle polulle.”  Jenna Moisala, hypnosynnytysvalmentaja

Hypnosynnytyksen ydinasioita

 • Opit toimimaan yhteistyössä synnyttävän kehosi kanssa
 • Opit toimimaan itsesi ja vauvasi parhaaksi synnytysvaistojesi varassa.
 • Opit suhtautumaan synnytykseen rennosti ja luottavaisin mielin.
 • Opit toimimaan yhteisymmärryksessä hoitohenkilökunnan kanssa ja viestimään toiveistasi selkeästi.
 • Valmennus auttaa sinua myös vapautumaan pelosta tai aiempien kokemusten haitallisista vaikutuksista.

Hypnosynnytysvalmennus luo vankan perustan rennolle, lempeälle ja sinun näköisellesi synnytyskokemukselle. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi  kokemaan sen itse!