Kävin Annan hypnosynnytysvalmennuksen kesäkuussa mieheni kanssa. Toiveissani oli aktiivinen ja lääkkeetön synnytys ja koin että hypnosynnytysvalmentaumisesta ja muusta valmistautumisesta oli ääretön apu etenkin kun olin ensisynnyttäjä.

Tässä synnytyskertomukseni ❤️.

Lapsivesi meni perjantaina 17.8. klo 16 ja käytiin näytillä sairaalassa, ei ollut onneksi streptokokki b:tä. Lähdettin kotiin yöksi, kun ei juuri ollut supistuksia. Yöllä niitä vähän tuli ja tyhmänä valvoin koko yön.

24h vesien menosta piti mennä sairaalaan viimeistään takas ja la klo 16 ei ollut vielä kunnon supistuksia. Sairaalassa ehdottivat la illalla kohdunsuun kypsyttämistä cytotecillä, jonka sit otin kun kunnon supistuksia ei kuulunut. La illalla sain ihanaa vyöhyketerapiaa ja akupunktiota ja supistukset alkoi yötä vasten. Seuraavakin yö meni valvoessa ja supistuksissa. Aquarakkuloiden ja kaurapussien ja hengityksen sekä rentoutumiseen keskittymisen avulla valvoin. Avauduin hitaasti ja väsymys painoi.

Su 19.8. aamulla noin klo 11 pääsin synnytyssaliin. Käytin pe-la yöstä asti tens-laitetta ja hengitystä ja ääntelyä. Hitaasti edennyt alku mutta sit loppu meni vauhdikkaammin. Pääsin vesialtaaseen jossa olin noin 5h ja synnytin kyykyssä veteen. Poika syntyi silmät auki ❤️. Kätilöt oli hurjan ihania ja oli lukenut mun toiveet. Oli pitkä, väsyttävä, hurjakin mutta ihana kokemus kun jaksoin ilman kipulääkkeitä ja miehen tuella.
– Marjukka

Lisää kokemuksia

Etusivulle